Zeytinyağlı Ege Üçlemesi
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet yumuşak avokado
2-3 adet enginar kalbi
3 adet yeşil yada sarı kuşkonmaz
1 adet havuç
1 adet yeşil kabak
1 adet kırmızı havuç
Endivyen, lolorosso ve kuzu kulağı
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı balsamik sirke
Yarım çay kaşığı üzüm sirkesi
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve su
Hazırlanışı:
Önceden tüm sos malzemelerini bir robottan geçirip akışkan bir sos elde edin. Tüm yeşillikleri sosa bulayın, tabağın altına serin. Avokadoyu soyup dilimleyin, kuşkonmaz ve enginar kalbi ile sosa bulayıp, servis edin.