Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet küçük boy kırmızı kuru soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet levrek fileto
100 gram patates
Yeterli miktarda zeytinyağı, köri tozu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber
Balık marine sosu:
100 gram un
50 gram nişasta
10 gram kabartma tozu
1 adet soda
Yeteri kadar tuz
Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava Tarifi:
İlk olarak bezelyeleri haşlayın. Kuru soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış dolmalık biberleri ve haşlanmış bezelyeleri tavada soteleyin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve köri tozu ile tatlandırarak servis tabağına kalıp yardımı ile koyun. Balıkları marine sos malzemeleri ile marine edin. Levrekleri önce una, sonra balık sosuna, arkasından tekrar una batırarak kızgın yağda kızartın. Patatesleri yağda kızartarak sotelediğiniz bezelye ile birlikte servis tabağına koyun. Yanına limon ilave ederek servis edin.