[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]Vücudumuz için sayısız faydası olan sebzelerden yüksek oradan fayda alabilmek için, mutfaktan sofraya gelene kadar dikkat etmemiz gereken birçok şey var. Sebzeleri hazırlarken ve pişirirken dikkat etmemiz gerekenler daha sağlıklı bir şekilde tüketebileceğimiz hazırla ve tüketme şekillerini sizler için derledik.[/nextpage]
[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Çiğ sebzeleri salatalara ekleyin
Ispanak gibi sebzeleri pişirmek yerine, salatalar ile de tüketebileceğiniz diğer sebzeler ile karıştırarak daha sağlıklı öğünler hazırlayın.

[/nextpage]
[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebzeleri çok pişirmeyin
Çiğ tüketebileceğiniz sebzeleri çiğ tüketin. Çok pişirildiğinde vitamin değerlerini kaybedeceğini unutmayın.

[/nextpage]
[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebzeleri buhar ile haşlamaktan çekinmeyin
Sebzelerin içerdiği yararlı bileşenlerden daha çok faydalanmak için, mutlaka buhar ile kısa süreli haşlayın.

[/nextpage]
[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebze çorbalarını sık sık tüketin
Haşlanan sebzelerin sularını mutlaka saklayın. Sebze veya farklı çorbalarda mutlaka kullanın.
[/nextpage]
[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Tuzu yemek piştikten sonra atın
Tuzdan alacağınız iyot, ısı ile etkisini yitireceğinden mutlaka yemek piştikten sonra atın. İyot eksikliğinden kaynaklanan hastalıklara yakalanma şansınızı aza indirmiş olursunuz.
[/nextpage]
[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Kızartmak yerine közlemeye ne dersiniz?
Tariflerde gördüğünüz kızartma seçeneklerini közleme ile değiştirebilirsiniz.
[/nextpage][nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebzeleri mevsiminde tüketin
Yazdan hazırladığınız yaz sebzelerini mutlaka 1-2 ay içinde tüketin. Aynı şekilde kış için dondurduğunuz kış sebzelerini de kısa sürede bitirmeye çalışın. Çünkü vücudun kışın kış sebzelerine, yazın yaz sebzelerine de ihtiyacı vardır.
[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebzeleri et, tavuk, yumurta ile zenginleştirin
Protein ile zenginleştirilen sebzeler daha geç sindirilir ve tokluk süresi daha uzun olur.
[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sevmediğiniz sebzeleri, sevdiğiniz yiyecekler ile tüketin
Tüketmekten hoşlanmadığınız sebzeleri yoğurt, peynir gibi protein değeri yüksek besinler ile tüketebilirsiniz. Ispanak ve yoğurt ikilisine kimse hayır diyemez.

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Pişirirken sebze türüne göre su ekleyin
Ispanak, semizotu gibi sebzeler haşlanırken su koymanıza gerek olmayabilir. Sebze haşlama esnasında bünyesindeki suyu dışarı vereceğinden, fazladan ekleyeceğiniz su sebzeye gereksiz gelecektir.
[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Kereviz, karnabahar gibi sebzeleri haşlarken tencere kapağını bir süre açık tutun.
Sebzeler haşlanırken uzun süre kapalı olması, sebzenin fazla pişip vitaminini kaybetmesine neden olabilir.
[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Tüketeceğiniz kadar sebzeyi pişirin
Artan sebzeleri tekrar ısıtmak, içerdiği yararlı bileşenlerin azalmasına neden olacağından mutlaka tüketeceğiniz kadar sebzeyi pişirin.

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebzeleri sotelerken aralıksız karıştırın
Sebzeleri sotelerken kendi öz sularını kaybetmemeleri için pişene kadar sürekli karıştırın.

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Yağ eklemek yerine teflon tava kullanın
Sebzeleri sotelerken tavaya yapışmaması için yağ eklemek yerine teflon tava kullanın.
[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]
Sebzeleri önce yıkayın sonra ayıklayın
Kesildikten sonra bekleyen sebzeler, vitamin kaybına uğrayacaktır.

[/nextpage]











