Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Halep Usulü İçli Köfte

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Pratik Yemekler
468 25
0
Halep Usulü İçli Köfte

Halep Usulü İçli Köfte

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

Halep Usulü İçli Köfte

300 gram dana kıyması

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı dövülmüş ceviz

2 soğan

100 gram dolma fıstığı

1 çay kaşığı dolma baharı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı acı pul biber

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı kimyon

1 adet yumurta

1 adet yumurtanın sarısı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Halep Usulü İçli Köfte Tarifi:

İlk olarak ince bulguru 2 bardak sıcak suyla kabarmaya bırakın. Sonra bir tavaya koyduğunuz sıvı yağı kızgınlaştırıp, soğanları kavurun. Üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam edin. Kıymanın içine dolma fıstığı ve cevizi ilave edin, bir süre daha kavurun. Bütün baharatları da ilave edin. Islatmış olduğunuz bulgurun içine 1 yumurta, 2 kaşık un, 1 çay kaşığı tuz, biraz su katarak hamur kıvamında oluncaya kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün, orta boy bir tepsiyi yağlayın. Merdane yardımıyla streç arasında açtığınız hamuru tepsiye yayın. Hazırladığınız malzemeyi hamurun üstüne yayın, diğer parçayı da aynı şekilde streçle açtıktan sonra üzerine kapatın. 1 kaşık sıvı yağla yumurta sarısını çırptıktan sonra hamurun üstüne fırça yardımıyla sürün. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servise sunun.

 

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

Kundur

Next Post

Peynir Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki