Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kabak Yuvası
Kabak Yuvası

Kabak Yuvası

Kabak Yuvası

Malzemeler

1 kilo kabak

1 demet dereotu

1 çay bardağı pirinç

250 gram kıyma

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı ince bulgur

2 baş soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabak Yuvası Tarifi:

Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı su koyun ve pişirin. Pişen kabakları halka halka doğrayıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve dekoratif bir şekilde sunun.

 

OKU ➤  Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir