Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kayseri Yağlaması Tarifi

by Yemek Zevki Editör
17 Aralık 2016
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler, Yöresel Yemekler
473 20
0
kayseri yağlaması
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

özsüt

Boyut Değiştiren Lezzetler

Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre Akkor’un Rokalı Uludağ Kebabı, eritme peynirle buluşturduğu arpa şehriyeli pilavı, leziz köfteleri ve tavukları, Özsüt’ün lezzetli salataları ile birlikte sizi baştan çıkarmaya yetiyor da artıyor bile.

Kayseri Yağlaması

(4 Kişilik)

Kayseri Yağlaması İçin Malzemeler:

500 gram kıyma
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase süzme yoğurt
5-6 dal maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
6 adet tortilla ekmeği
Tuz
Karabiber

Kayseri Yağlaması Hazırlanışı:

Kıymayı tereyağında kavurun. Küp doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Kıymalı bir sos elde edin. Tortilla ekmeklerini fırında ısıtın, ortadan dörde bölün. Servis edeceğiniz tabakta her katının arasına kıymalı karışımdan ekleyin. Katların arasına kıyılmış maydanoz da serpiştirebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Tabağın kenarına kaşığın arkasıyla yoğurdu yayıp, tabağın geneline maydanoz serpip servis edin.

Şef: Yunus Emre AKKOR

Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Tags: Kayseri YağlamasıKayseri Yağlaması HazırlanışıKayseri Yağlaması için malzemelerKayseri Yağlaması tarifi
Previous Post

Bal Kabağı Köftesi Tarifi

Next Post

Ispanaklı Bonfile Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
ıspanaklı bonfile

Ispanaklı Bonfile Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki