Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden İçli Köfte Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz.
(6 – 8 Kişilik)
İçli Köfte Malzemeler
İçli Köfte Dış Hamuru İçin:
500 gram ince köftelik bulgur
250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı)
1 tutam reyhan
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
500 gram kalın çekilmiş bıçak kıyması
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
İçli Köfte Hazırlanışı:
İç malzemesi için; Kıymayı kısık ateşte et suyunu çekene kadar kavurun. Küp küp kestiğiniz soğanları kıymaya ilave edin. 20-25 dakika arada bir kavurarak pişirin. Ocaktan alın, tuzu, baharatını, ince kıyılmış maydanozu ilave edip tatlandırın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
İçli Köfte Dış hamuru için;
Et hariç tüm malzemeyi azar azar su ekleyerek ovmaya başlayın. Bulgur yumuşayınca eti harcın içine ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika daha eti bulgurlu malzemeyle iyice ovun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru avucunuzun içine alın ve diğer elinizin işaret parmağı yardımı ile şekil verin. İçini soğuyan iç harçtan doldurun. Diğer ucu avucunuzun içi yardımı ile kapatın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Her hamuru kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
Foroğraflar: Özgür Bakır
Ganimet Yeral