Ana Sayfa » Püf Noktaları » Daha İyi Yemek Yapmanızı Sağlayacak 14 Püf Noktası
karnabahar süt

Daha İyi Yemek Yapmanızı Sağlayacak 14 Püf Noktası

Mutfakta yiyeceklerinizi korumanın püf noktalarını yıllar öncesinden bize anneannelerimizden, babaannelerimizden, büyük büyük teyzelerimizden kalan yöntemlerden öğrenin.

1- Sütün kesilmemesi için sütü kaynatırken içine bir tutam karbonat ekleyin.

süt karbonat

2- Soyulmuş patateslerin kararmaması için su dolu kaba koyun ve içine tuz katıp karıştırın.

patates

3-Pilav yaparken pirinçlerin dibe çökmemesi için bir çay kaşığı limon suyu katın. Ayrıca limon pirinçlerin beyaz kalmasını da sağlar.

pirinç

4-Tarifte eğer yumurta büyüklüğünde tereyağ diyorsa dört yemek kaşığı kullanın.

tereyağ

5-Una biraz tuz eklerseniz topaklanmasını önlersiniz.

un

6-Mayaya bir çay kaşığı şeker karıştırmak daha iyi kabarmasını sağlar.

maya hamur

7-Tadını ve tazeliğini koruyabilmesi için maydanozu doğrayın ve kilitli poşete koyarak dondurun. Maydanozları bu şekilde derin dondurucuda 8 ay boyunca saklayabilirsiniz.

maydonoz

8-Sütün dibi tuttuğunda süt henüz çok sıcakken tencereyi soğuk suyla ıslatılmış bir bezle sarın, koku yok olacaktır.

süt kaynatma

9-Karnabahar pişerken rengini koruması için suyuna limon suyu ya da sirke ekleyin.

karnabahar

 

10-Ya da süt katarak da renginin kar gibi beyaz kalmasını ve koku yapmamasını sağlayabilirsiniz.

karnabahar süt

11- Tatlı patatesler pişerken eklediğiniz bir dilim limon rengini korumasına yardımcı olur.

tatlı patates

12-Patates püresinin daha kabarık olması için bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.

13-Yeşillikleri doğrarken kesme tahtasına biraz tuz serperek dağılmalarını önleyin.

kesme tahtası

14- Yağın yeterince kızıp kızmadığını anlamak için tahta kaşığı tavaya değdirin, baloncuklar tahta etrafında toplanıyorsa hazır demektir.

yağ kızartma

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir