Balkabağı Çorbası Tarifi’nin tüm detayları burada…
Balkabağı Çorbası İçin Malzemeler
(4 Kişilik)
350 gram balkabağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Muskat cevizi
Balkabağı Çorbası Hazırlanışı
Balkabaklarını soyup, dinlendirin. Patates ve soğanı da soyup dinlendirdikten sonra birlikte tepsiye dizin ve yaklaşık 130 dereceye ayarlı fırında karamelize olana kadar 25 dakika süreyle pişirin. Tencereye aldığınız balkabağını, soğan, patates, tavuk suyu ve sıcak su ile 20 – 25 dakika kaynatın. Kaynayan suya tuz, karabiber, muskat rendesi ilave edin. Pişip yumuşayan balkabağını, soğan ve patatesi blenderdan geçirdikten sonra tereyağı ekleyerek sunuma hazır hale getirin. Arzu ederseniz parmesan peyniri ve bir kaşık sour – cream ile sunabilirsiniz.
Şef: Elif Çıtak
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN