Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Limon Kreması

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2016
in Tarifler
483 10
0
limon kreması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Limon Kreması

(4 Kişilik)

Limon Kreması İçin Malzemeler

4 adet limon
125 gram tereyağı
1,5 bardak toz şeker
4 adet yumurta
Yarım vanilya çubuğu

limon kreması

 

Limon Kreması Hazırlanışı

Limonların önce kabuğunu rendeleyin sonra sıkın. Bir tencerede su kaynatın. Ocağı kısın ve cam bir kabı suya temas etmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin. Vanilya çubuğunu kesme tahtasının üzerine yerleştirin ve bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak üzerinden geçin. Uzunlamasına ikiye ayırın ve bıçağınızın keskin olmayan tarafıyla vanilya tohumlarını çubuktan sıyırın. Rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, tereyağını, şekeri, vanilya çubuğunu ve tohumlarını cam kaba ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve eriyince kabı tencereden alın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve limonlu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Cam kabı tekrar tencerenin üzerine yerleştirin ve yaklaşık 10-15 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara aktarın.

Tags: limon kremasıLimon Kreması hazırlanışıLimon Kreması malzemeler
Previous Post

Kuru Domatesli Ekmek

Next Post

Limon Turşusu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limon Turşusu

Limon Turşusu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki