Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı
(4 Kişilik)
Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı Malzemeler:
1,5 su bardağı Siyez bulguru
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı ev eriştesi
Tuz, karabiber
Kıyılmış maydanoz
Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı Hazırlanışı:
Yeşil mercimekleri haşlayıp süzün. 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada ısıtıp soğanı iyice karamelize olana dek kavurun. Pilavı pişireceğiniz tencerede kalan sıvı yağı ısıtıp bulguru ve ev eriştesini kavurun. Sıcak suyu, haşlayıp süzdüğünüz yeşil mercimekleri ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekene dek pişirmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın, önceden karamelize ettiğiniz soğanı ve kıyılmış maydanozu da ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakın.