Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Dünya Mutfağı

Şorgoğal Tarifi

by Yemek Zevki Editör
04 Ocak 2017
in Dünya Mutfağı, Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
şorgoğal
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Şorgoğal Tarifi

(6-8 Kişilik)

 

şorgoğal

Şorgoğal İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
1.5 kilo un
30 gram kuru maya
500 ml. süt
100 gram tereyağı
6 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

İç Harcı İçin:
Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri İçin:
Haşhaş
1 adet yumurta sarısı

Şorgoğal Hazırlanışı:

Hamuru için; Un dışındaki malzemeyi yoğurma kabında karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bir saat sıcak yerde bekletin. Kimyonu iyice ezip eritilmiş tereyağında kızartın. Diğer baharatları da ilave edip 5 dakika kızartın. Mayalanan hamurdan bezeler hazırlayarak 1 cm. kalınlığında açın. Üzerlerini yağlayarak üst üste dizin. Tekrar açın. Hamurdan şeritler kesin. İçe doğru kıvırarak yuvarlaklar elde edin. Ortasına çukur açarak daha önce hazırladığınız baharat karışımından paylaştırın. Çukuru kapatın. Yumurtayı çırparak üzerine sürün. Haşhaşları serpip 200 derece fırında pişirmek üzere fırın tepsisine yerleştirin. 40 dakika pişirin.

Tags: ŞorgoğalŞorgoğal Tarifitereyağ
Previous Post

Mangal Salatası

Next Post

Şah Pilavı Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
şah pilavı

Şah Pilavı Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki