Neden mevsimine uygun beslenmemiz gerektiğini anlatan bir yazı okudum. Yazının bir bölümünde şöyle bir bilgi veriliyor: “Mesela kereviz, toprağın altında yetiştiği için kışın dondurucu soğuğuna bile direnip var olabilir. Yapısında kış soğuğuna direnmesini sağlayan vitaminler, mineraller barındırır. Kışın kereviz yediğimizde biz de bu vitaminleri alır ve soğuğa karşı dirençli oluruz.” Bu durum tabi ki bütün kış sebzeleri için geçerli ama ben mini gurmelerinize kerevizi sevdirebileceğiniz bir çorba yaptım. Hem de en sevdikleri tavuk suyu çorba tadında… Bir kasesinde hem protein hem karbonhidrat hem de sebze var, daha ne olsun! Yanında da tatlı mı tatlı ama tabi ki şekersiz bir ödül; Trabzon hurmalı kek!..
Trabzon Hurmalı Kek
2 adet yumurtayı güzelce çırptım, 3 adet cennet hurmasını rondodan geçirdim ve yumurtaya ekleyip karıştırdım. İçine yarım çay bardağı süt ve eritilmiş 50 gram tereyağı ekledim. 2 tatlı kaşığı tarçın, birer tatlı kaşığı zencefil ve zerdeçal ilave ettim. 1 adet portakal ve 1 adet limonun kabuğunu da rendeleyip ekledim. En son 7 çorba kaşığı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı karbonat ve minik minik parçalanmış bitter çikolata ekledim. 180 derecede 35 dakika pişirdim (Cennet hurmalarınızın olgunluğuna göre kek hamurunun kıvamına bakarak un miktarında ayarlama yapmanız gerekebilir. Cennet hurmalarınız çok olgun ise kek hamurunuz cıvık olacaktır, un miktarını bir iki kaşık arttırın).