Dana Ciğer Tataki Malzemeleri: (1 Kişilik)
120 gram zarı alınmış ve dikdörtgen şeklinde kesilmiş dana ciğer
1 yemek kaşığı tereyağı
4 dilim salatalık (sarma için)
1 avuç ayıklanmış semiz otu
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı acı sos
2 kaşık süzme yoğurt
Hazırlanışı:
Kızgın tavaya tereyağını koyun, hazır olan ciğeri tavaya alıp dört bir tarafını iyice pişirdikten sonra kenara alıp ince ince dilimleyin. Altını kapattığınız kızgın tavaya ciğerleri tekrar dizin. Kurutmadan her iki yüzünü de iyice pişirin. Sumakla sadece kenar bölgelerini kaplayıp tabağa alın. Üzerine rende kaya tuzu çekin. Yanında süzme yoğurt, acı sos, semiz otu ve salatalık gibi garnitürler kullanabilirsiniz.