Ana Sayfa » Tarifler » Bulgurlu Yaprak Sarması

Bulgurlu Yaprak Sarması

yaprak sarması

Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri:

İÇİNDEKİLER                                 ÖLÇÜ                               GRAM

Asma Yaprağı                                ……                                      150-200

Duru Pilavlık Bulgur                  2 Su bardağı                         300

Su                                                   4 Su Bardağı                          800

Nane                                              1 Yemek Kaşığı                       1,5

Karabiber                                     1 Tatlı Kaşığı                            2

Pul biber                                       2 Tatlı Kaşığı                           4

Zeytin Yağı                                   ½ Su Bardağı                         100

Salça                                             2 Yemek Kaşığı                        20

Tuz                                                2 Tatlı Kaşığı                            12

Yoğurt (Süzme)                          1,5 Su Bardağı                          375

BULGURLU YAPRAK SARMASI HAZIRLANIŞI

Yapraklar yıkanır, sapları alınır. Tencerede 4 su bardağı su kaynatılır. İçine 1 tatlı kaşığı tuz atılarak yaprakların yarısı konur ve alt üst edilerek 4-5 dakika kadar kaynatılır. Kalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır. Yaprağın haşlama suyu, 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine nane, karabiber, kırmızıbiber, zeytinyağı, salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılır. Haşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan harçtan konularak sarılır. Yoğurt ile servis yapılır.

OKU ➤  Maş Fasülyesi Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir