Büyük görseli görmek için tıklayınız
Al Biber Dolma Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 10 gram galete unu
• 6 adet al biber
İçi İçin:
• 1 adet al biber
• 1 adet yeşil biber
• 2 diş sarımsak
• 200 gram doğranmış kırlangıç balığı
• 200 gram doğranmış levrek
• 5 gram krema
• 10 gram un
• 1 adet defne yaprağı
• Tuz, karabiber
• 5 gram maydanoz
• 1 yemek kaşığı kapari
Al Biber Dolma Hazırlanışı
İçi için; al biber, yeşil biber ve sarımsağı küçük parçalara kesin ve yağda soteleyin. Kırlangıç ve levreği de küçük parçalara doğrayıp ilave edin. Karışımı defne yaprağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Un ve krema katıp 5 dakika süreyle pişirin. Son olarak kapari ve maydonoz ekleyip ateşten alın.
Al biberler közleyip temizlendikten sonra, içlerini temizleyip, iç malzeme ile doldurun. Yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.