Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Fırında Bamya

by Yemek Zevki Editör
03 Ağustos 2016
in Sebze Yemekleri
473 20
0
Fırında Bamya
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

firinda-bamya

Fırında Bamya Malzemeler:
1,5 kilo bamya
500 gram soğan
2 kilo domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı tuz
6-7 yaprak taze fesleğen

Fırında Bamya Hazırlanışı:
Bamyaların uçlarını bir bıçak yardımı ile dikkatlice kesin. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Soğanları ay şeklinde, domatesleri de zar şeklinde doğrayın. Geniş bir tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile birlikte soğanı aktarın. Soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Domatesleri ekleyin. 15 dakika boyunca pişirin. En son tuzu ekleyip ocaktan alın. Fırın tepsisine önce domatesli karışımın yarısını yayın, üzerine haşlayıp süzdüğünüz bamyaları serpin. En son, kalan domatesli karışımı da yayın. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alır almaz taze fesleğenleri serpin.

Tags: bamyaFırında BamyaFırında Bamya MalzemelerFırında Bamya Tarifi
Previous Post

Saçaklı Sandviç Video

Next Post

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki