Etli Yeşil Mantı İçin Malzemeler
İç Harcı İçin:
200 gram kıyma
Sarımsak
Baharat
Maydanoz
Hamuru İçin:
400 gram un
100 gram haşlanmış robottan geçmiş ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Domates Sos İçin:
5 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
20 ml. zeytinyağı
100 ml. su
Karabiber, tuz
Etli Yeşil Mantı Hazırlanışı
Sosu için; zeytinyağını tavaya ekleyin. Salça ilave edin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekledikten sonra su dökün. Baharatlarla tatlandırın ve kaynatın.
Hamuru yoğurup 20 dakika dinlendirin. Yuvarlak formda açın. Kalınlığı orta incelikte olmalı. Kare formunda kesin ve içine kıyma ekleyip kapatın. Et suyunda haşlayın. Domates sos ve yoğurt ile servis edin.