Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Kuzu Tandır

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2016
in Et Yemekleri, İftar Yemekleri
478 15
0
Kuzu Tandır
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kuzu-tandir

Kuzu Tandır

(6 Kişilik)

Kuzu Tandır İçin Malzemeler

1.800 gram kuzu kol

200 gram kuru soğan

200 gram havuç

5 adet defne yaprağı

20 gram sarımsak

30 gram salça

20 gram un

10 gram tuz

3 gram karabiber

50 gram ay çiçek yağı

50 gram tereyağı

Kuzu Tandır Hazırlanışı

Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir tepsiye serin. Üzerine kuzu kollarını koyun. Kolun üzerine ise, toz karabiber, pul biber, kuru kekik, tuz, ayçiçeği yağı ve yeteri kadar su ilave edip etlerin üzerini folyo kağıdı ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 150 dakika süreyle  pişmeye bırakın.

Pişen etleri, kemiklerinden ayırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, doğranarak  porsiyon haline getirip bir tepsiye dizin.

Sosu için; Ayırmış olduğunuz kemiklerden bir kısmını derin bir kaba koyun. İçine havuç, sarımsak, kuru soğan, salça ve su dökerek, 1 saat süreyle kaynamaya bırakın.

Kaynayan sosu bağlamak için; Ayrı bir kapta un ve karabiberi tereyağında kavurun. Üzerine kaynayan sosu döküp, 30 dakika daha kaynattıktan sonra, porsiyonlamış olduğunuz etlerin üzerine gezdirin.160 dereceye ayarlı fırında tekrar 60 dakika süreyle pişmeye bırakın. Sıcak sıcak servis edin.

Tags: Kuzu TandırKuzu Tandır MalzemelerKuzu Tandır TarifiTandır TarifiTandırTarifi
Previous Post

Antrkot Izgara

Next Post

Çikolata Soslu Parfe

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çikolata Soslu Parfe

Çikolata Soslu Parfe

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki