Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Erikli Kek

by Yemek Zevki Editör
08 Haziran 2016
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Erikli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

erikli-kek

Erikli Kek

(6 Kişilik)

Erikli Kek İçin Malzemeler:

500 gram mürdüm eriği

3 adet yumurta

3 su bardağı un

¾ su bardağı toz şeker

150 gram margarin

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı yenibahar

Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil

 

Erikli Kek Hazırlanışı

Erikleri uzunlamasına ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve yarımşar santim dilimler halinde kesin. Yumurtaları şekerle köpük gibi olana kadar çırpın.

Erimiş yağı ilave edin, çırpmaya devam ederken birlikte elenmiş un, baharat ve kabartma tozunu azara azar ilave edin.

Yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı dökün, dilimlenmiş eriklerle üstünü tamamen örtün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. İnce bir tabaka pudra şeker serpin.

#ErikliKek #ErikliKekTarifi #ErikliKekMalzemeler #KekTarifi #YemekZevki #YemekZevki

Tags: ErikliKekErikliKekMalzemelerErikliKekTarifiKekTarifiyemekzevki
Previous Post

Peynirli Yumurtalı Simit

Next Post

Tavuk Beyti Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuk Beyti Video

Tavuk Beyti Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki