Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Cennet Çamuru

by Yemek Zevki Editör
27 Haziran 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Cennet Çamuru
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cennet-camuru

Cennet Çamuru

(4 – 6 Kişilik)

Cennet Çamuru İçin Malzemeler

750 gram kadayıf

Yarım kilo kaymak

250 gram tereyağı

150 gram toz Antep fıstığı

1 yemek kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı pudra şekeri

2 su bardağı toz şeker

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

Cennet Çamuru Hazırlanışı

Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın ve şekeri içine yerleştirip kaşık ile örtün, kısık ateşte şeker eridikçe kaşık yardımı ile kadayıfı kavurun.

Şerbet için; Uygun bir tencerede toz şekeri ve suyu ekleyip, kaynatın. Ocağın üzerinde kavrulmakta olan kadayıfın içerisine; şerbeti, toz Antep fıstığını ve tarçını ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir kahve fincanının içini ıslatın. İçine cennet çamurundan yerleştirin. Ters çevirip servis tabağına dökün. Sonrasında kadayıfın üzerine kaymağı koyup servis edin.

 

Tags: Cennet ÇamuruCennet Çamuru tarifitatlı tarifleriTatlıTarifleriyemekzevki
Previous Post

Meyveli Tartölet Video

Next Post

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki