Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Yöresel Yemekler

Haluj

by Yemek Zevki Editör
19 Haziran 2016
in Yöresel Yemekler
489 5
0
Haluj
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

haluj

Haluj

(4 Kişilik)

Haluj İçin Malzemeler:

3 su bardağı un

Tuz

Su

300 – 400 gram Abaza peyniri

Birkaç tutam Azıpra otu

1 çorba kaşığı tereyağı

Haluj Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına alın. Biraz tuz ekleyip harmanlayın. Kontrollü olarak azar azar su ekleyerek sert ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.

Ayrı bir kapta peyniri rendeleyin, otu ekleyip karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.

Yoğurduğunuz hamuru iki parçaya ayırın.

Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 1 cm kalınlığında açın.

Hamuru bir su bardağı ağzı ile kesip içine bolca peynirden yerleştirin. Fotoğraftaki gibi veya istediğiniz şekilde kapatın. Malzeme bitene dek aynı şeklide hamurları hazırlayın.

Hamurları tuz ve tereyağı ilave edilmiş kaynar suya atın. Hamurlar pişerken patlayıp dağılmaması için kaşıkla fazla karıştırmayın.

Halujların haşlaması yaklaşık 15 dakika sürecektir. Veya damak tadınıza göre hamurun haşlama kıvamını 10. dakikadan itibaren kontrol edebilirsiniz.

Halujları haşladıktan sonra süzün. Sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Çerkez YemekleriHalujHaluj MalzemelerHaluj Tarifi
Previous Post

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Next Post

Çilek Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki