Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Taratorlu Börülce Tarifi

Taratorlu Börülce Tarifi

taratorlu_borulce

Taratorlu Börülce (4 Kişilik)

Malzemeler

500 gram taze börülce

3 dilim bayat ekmek içi

Yarım limonun suyu

1 çorba kaşığı sirke

1 avuç ceviz

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için ayrıca sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Tarator sosu için; Sarımsak ve cevizi havanda ezin. Ardından 3 dilim bayat ekmek içini ufalayın, ezerek karıştırmaya devam edin. Bu esnada bir yandan zeytinyağını azar azar ekleyin. Limon suyu, sirke, tuzu da ilave edin.

Börülcelerin her iki tarafındaki uç kısımlarını koparıp, varsa kart olan kılçıklarını temizleyin. Kaynar su dolu bir tencerede, yumuşayıncaya kadar haşlayın, buzlu suya alıp şoklayın. Böylece renkleri yemyeşil kalacaktır. Hazırladığınız tarator sosunun yarısını börülcelerle birlikte harmanlayın.

Servis tabağına börülceleri, üzerine de kalan sosu yerleştirin. Son olarak sızma zeytinyağını da gezdirip servis edin.

#TaratorluBörülce,  #Börülce, #Taratorlu, #TaratorluBörülceTarifi, #YemekZevki, #YemekTarifi

OKU ➤  Güllü Bademli Şerbet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir