Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Dantel Desenli Bisküvi

Dantel Desenli Bisküvi

biskuvi

Dantel Desenli Bisküvi Tarifi

Dantel Desenli Bisküvi İçin Malzemeler:
2,5 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt

Dantel Desenli Bisküvi Hazırlanışı:
Elenmiş un dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Hafifçe karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyin. Kontrollü olarak unu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur edinceye kadar yoğurun. Bisküvi hamurunu iki adet yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile inceltin. Bisküvi hamurundan isterseniz bardak altı yardımı ile yuvarlak hamurlar çıkartın. İsterseniz el işlemeli dantel örtüyü hamurun üzerine dikkatlice yerleştirip merdane ile bastırarak desenli hamurlar elde edin. Bisküvi hamurlarını yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından alın.

Huriş’in notları:

  • Bisküvi hamurunun içine havanda ezilmiş birkaç adet karanfil ekleyebilirsiniz.
  • Hamura rendelenmiş portakal kabuğu ilave ederek limon kabuğu gibi farklı bir aroma katabilirsiniz.
  • Bisküvileri pişirdikten sonra kapalı bisküvi kutusunda veya kavanozlarda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Hamurun içine 1-2 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz. Kakao ekleyecekseniz 1 yemek kaşığı kadar daha süt ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağı yerine yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı ekleyebilirsiniz.
OKU ➤  Karamelli Sandviç Bisküvi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir