Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş

by Yemek Zevki Editör
31 Mart 2016
in Tarifler
468 25
0
Otlu ve Zeytinyağlı Kiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

otlu-ve-zeytinyagli-kis

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş Tarifi

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş İçin Malzemeler:
Otlu İç Malzemesi İçin:
Yarım demet ebegümeci
Yarım demet turp otu
4-5 dal taze soğan
1 küçük kase tulum peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Hamuru İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
Tuz, bir tutam toz şeker
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş Hazırlanışı:
Otlu iç malzemesi için; Otları yıkayıp temizleyin. Üzerlerine bolca kaynar su dökün ve 5-10 dakika bekleyip süzün. Daha sonra bıçakla ince ince doğrayın. Taze soğanları da temizleyip ince ince doğrayın. Kaynar su döküp ince ince kıydığınız otları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve su tamamen gidinceye kadar kavurmaya devam edin. Karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Hamuru için; Zeytinyağını, yoğurdu, yumurtayı ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın. Elenmiş unu kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra iki eşit parçaya ayırın. 15 cm. çapındaki bir kalıba hamurun yarısını elinizle yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı ve peyniri ilave edin. Kalan hamuru parça parça koparıp elinizle inceltin ve üstünü kapayacak şekilde yama yapar gibi yerleştirin. Hamurunuz harcın üzerini tam olarak kaplamayabilir arada boşluklar kalabilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

#OtluveZeytinyağlıKiş #OtluveZeytinyağlıKişTarifi #OtluveZeytinyağlıKişİçinMalzemeler #OtluveZeytinyağlıKişHazırlanışı #OtluveZeytinyağlıKişNasılYapılır

Tags: OtluveZeytinyağlıKişOtluveZeytinyağlıKişHazırlanışıOtluveZeytinyağlıKişİçinMalzemelerOtluveZeytinyağlıKişNasılYapılırOtluveZeytinyağlıKişTarifi
Previous Post

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

Next Post

Taze Sarımsaklı Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Taze Sarımsaklı Tavuk

Taze Sarımsaklı Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki