Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Balık Yemekleri
488 5
0
Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

700 gram derisiz fileto

4 çorba kaşığı ince kıyılmış badem

4 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık

4 çorba kaşığı susam

1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar tuz, karabiber

Sosu için:

300 gram mantar

4-5 adet arpacık soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı su

Yeteri kadar tuz, karabiber

Yarım demet maydanoz

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto Tarifi:

Somon filetoyu 4 eşit parçaya kesin. Üzerine tuz serpip 5 dakika dinlendirin. Daha sonra somonu üzerindeki tuz gitsin diye yıkayıp temizleyin. Filetoları kurulayın. Fırını 170 derecede ısıtın. Badem, fındık, susam ve karabiberi karıştırın. Somon filetoların üzerlerini bu karışım ile kaplayın. Filetoların üzerine zeytinyağı serpin. Pişirme kağıdının üzerine koyup fırın tepsisine yerleştirin. Filetoları fırının orta bölümünde 8-10 dakika arası içi pişene kadar pişirin. Mantarları yıkayıp küp şeklinde, arpacık soğanları da bütün veya halka şeklinde doğrayın. Mantar ve soğanları zeytinyağında 5 dakika kadar kızartın. Su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin. Pişmiş somon filetolarının etrafına mantarlı sos karışımı gezdirerek servise sunun.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Mantarlı Hamsi Dolması

Next Post

Fındıklı İncir Reçeli

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fındıklı İncir Reçeli

Fındıklı İncir Reçeli

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki