Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto
Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

Malzemeler

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

700 gram derisiz fileto

4 çorba kaşığı ince kıyılmış badem

4 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık

4 çorba kaşığı susam

1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar tuz, karabiber

Sosu için:

300 gram mantar

4-5 adet arpacık soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı su

Yeteri kadar tuz, karabiber

Yarım demet maydanoz

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto Tarifi:

Somon filetoyu 4 eşit parçaya kesin. Üzerine tuz serpip 5 dakika dinlendirin. Daha sonra somonu üzerindeki tuz gitsin diye yıkayıp temizleyin. Filetoları kurulayın. Fırını 170 derecede ısıtın. Badem, fındık, susam ve karabiberi karıştırın. Somon filetoların üzerlerini bu karışım ile kaplayın. Filetoların üzerine zeytinyağı serpin. Pişirme kağıdının üzerine koyup fırın tepsisine yerleştirin. Filetoları fırının orta bölümünde 8-10 dakika arası içi pişene kadar pişirin. Mantarları yıkayıp küp şeklinde, arpacık soğanları da bütün veya halka şeklinde doğrayın. Mantar ve soğanları zeytinyağında 5 dakika kadar kızartın. Su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin. Pişmiş somon filetolarının etrafına mantarlı sos karışımı gezdirerek servise sunun.

OKU ➤  Baturma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir