Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bal Kabaklı Ravioli

Bal Kabaklı Ravioli

bal-kabagi

Bal Kabaklı Ravioli Tarifi

Bal Kabaklı Ravioli  İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 gram glütensiz un
9 adet yumurtanın sarısı
5 gram tuz
10 cl. zeytinyağı
1 adet yumurtanın akı (üzerine sürmek için)
Balkabağı Püresi İçin:
250 gram soyulmuş balkabağı
25 gram tereyağı
50 gram soğan, soyulmuş
10 gram krema
1 dal taze biberiye
2 gram tuz
2 gram toz şeker
İç Malzemesi İçin:
200 gram haşlanmış beyaz etli balık
1 adet soğan
50 gram toz parmesan
2 cl. zeytinyağı
3-4 dal maydanoz, doğranmış
2 yaprak fesleğen, kıyılmış
5 gram tuz
2 gram taze çekilmiş karabiber

Bal Kabaklı Ravioli Hazırlanışı:
Balkabağı püresi için; Soyulmuş balkabağını, soğanı iri parçalara bölüp fırın tepsisine aktarın. Tereyağını, tuzu, şekeri ve biberiyeleri ekleyip harmanlayın. Üzerine yağlı kağıt ile kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fırından alın ve mutfak rondosuna aktararak püre haline gelene dek karıştırın. İç malzemesi için; Soğanı birkaç kaşık zeytinyağında kavurun. Haşlanmış balık etini ekleyip kavurmaya devam edin. Fesleğeni, tuzu,
karabiberi ve maydanozu ilave ederek tatlandırın. Ocaktan alın, soğuyunca parmesan peynirini, ekleyin. Ravioli hamuru için; Yumurta akı dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma makinesine aktarın, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün, oda ısısında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölerek uygun bir zeminde veya makarna makinasında yaklaşık 1, 5 mm inceliğinde açın. Açtığınız hamurun üzerine haşlama sırasında açılmaması için fırça yardımı ile yumurta akı sürün. İçine iç malzemeyi yerleştirin. Aynı boyuttaki ikinci hamuru da üzerine yerleştirin. İkinci hamuru altta kalan hamura yapıştırıp yuvarlak halkalar kesin. Hamurları kaynar suda 5 dakika haşlayın. Balkabağı püresini de sos tenceresinde ısıtın, eğer kıvamı koyu olursa sıcak balık suyu ilave ederek inceltebilirsiniz. Servis tabağına önce bal kabağı püresini aktarın. Üzerine de haşladığınız ravioliyi yerleştirin, yeşilliklerle süsleyin. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Bal Kabaklı Cheesecake

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir