Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Köfte ve Pilav

by Yemek Zevki Editör
12 Şubat 2016
in Tarifler
474 20
0
Köfte ve Pilav
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kofte-pilav

Köfte ve Pilav Tarifi

Köfte ve Pilav İçin Malzemeler:
Köfte İçin:
400 gram dana kıyma
100 gram kuzu kıyması
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4-5 dilim kuru ekmek içi
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pilav İçin:
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kesme şeker
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)

Köfte ve Pilav Hazırlanışı:
Köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurun ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp kalın parmak gibi köfteler yapın. Köfte hamurlarını az yağda veya ızgarada kızartın. Pilav için; Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkadıktan sonra bir kaba aktarın. Sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ve limon suyu
ekleyin. 20 dakika bekletin. Pirinci beklettikten sonra yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede ısıtıp pirinci sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Kesme şekeri ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Sıcak tavuk suyunu, tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alır almaz küçük parçalar halinde kesmiş olduğunuz tereyağından serpin. Hafifçe karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika bu şekilde demlendirin. Sıcak servis yapın.

Tags: köfteKöfte ve PilavKöfte ve Pilav HazırlanışıKöfte ve Pilav İçin MalzemelerKöfte ve Pilav Nasıl YapılırKöfte ve Pilav Tarifipilav
Previous Post

Humus Video

Next Post

Karadut Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki