Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli Balkabaklı Cheesecake

Cevizli Balkabaklı Cheesecake

balkabakli-cheesecake

Cevizli Balkabaklı Cheesecake Tarifi

Cevizli Balkabaklı Cheesecake İçin Malzemeler:
1 kilo balkabağı
50 ml. su
80 gram şeker
400 gram labne peyniri
165 gram şeker
140 gram yumurta
Vanilya
1 çay kaşığı tarçın
30 gram krema
1 paket yulaflı bisküvi
80 gram tereyağı
Ceviz

Cevizli Balkabaklı Cheesecake Hazırlanışı:
Balkabağının kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Bir tencereye kabakları yerleştirin, üzerine şekeri yayın ve suyu ilave edip, kısık ateşte yumuşayınca kadar kabakları pişirin. Diğer tarafta bisküvileri ezin. Ocakta erittiğiniz
tereyağına bisküvileri ekleyin, karıştırıp, ocaktan alın. Balkabaklarını robottan çekip, püre haline getirin. Pürenin üçte birini diğer kaba alıp ceviz ile karıştırın. Diğer tarafta kabın içerisine labneleyi ekleyin, mikser yardımı ile çırpın. Ve içerisine tek tek yumurtaları ekleyip, mikser yardımı ile çırpmaya devam edin. Daha sonra sırası ile vanilyayı, tarçını, kremayı ve püre yaptığınız balkabağını ekleyip, karıştırmaya devam edin. Pasta kabına önce bisküvili harcı yerleştirin, üzerine cevizli balkabaklı harcı yayın, son kat olarak labneli harcı yayın. 220 derecede 1 saat pişirin. Cheesecake soğuduktan sonra üzerine geriye kalan kabaklı harcı yayın.

OKU ➤  Muzlu Şekersiz Cheesecake

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir