Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Tajin

Kuzu Tajin

kuzu-tajinKuzu Tajin Tarifi

Kuzu Tajin İçin Malzemeler:
750 gram kuşbaşı doğranmış kuzu but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı küp doğranmış domates
1 litre et suyu
1 kahve fincanı turna yemişi
1 çay bardağı pikan cevizi
1 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı taze kişniş
Bir tutam safran
Ras el hanout (Dükkanın tacı adlı özel baharat karışımı)
Taze çekilmiş deniz tuzu, karabiber
1’er çay kaşığı kimyon, tarçın, zencefil, toz kakule, kırmızı toz biber, yenibahar, toz kişniş, toz muskat, zerdeçal

Kuzu Tajin Hazırlanışı:
Tencerede zeytinyağını ısıtın. Orta kısık ateşte etleri 5 dakika kavurun. Etleri tencerenin içinden alın. Ocağın
üzerindeki tencerenin içine soğanları ilave edin. Yumuşayınca sarımsakları ekleyin. Tencereye eti tekrar
alın. Birkaç dakika sonra haşlanmış nohutları, doğranmış domatesi ve et suyunu ilave edin. Kaynamaya
başlayınca tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1,5 saat boyunca pişirin. Ara ara kontrol edip suyunu
tamamen çekmediğinden emin olun. Et iyice yumuşadıktan sonra, kuru turna yemişlerini ekleyin ve güzelce
karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat daha pişirmeye devam edin. Eğer suyunu çekmişse, et suyu
ekleyebilirsiniz. Etler iyice yumuşayıp piştikten sonra baharat karışımını ilave edin. En son yağsız olarak ayrı bir
tavada kavrulmuş pikan cevizini ve file bademleri serpin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Kuzu İncikli Keşkek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir