Falafel

falafel

Falafel Tarifi

Falafel İçin Malzemeler:
Falafel İçin:
1 su bardağı nohut
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Aldığı kadar un
1 fincan galeta unu
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tutam taze kişniş
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Salsa Sos İçin:
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Çeyrek demet maydanoz
Yarım kırmızı soğan
1 adet çekirdeksiz domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
İsteğe göre elma sirkesi
Tuz, karabiber
Kiş Hamuru İçin:
100 gram un
50 gram tereyağı
1 tutam tuz
1 adet yumurta
Yeteri kadar ılık su

Falafel Hazırlanışı:
Nohudu bir gün öncesinden ıslanmaya bırakın. Islattığınız nohutları haşlayarak kabuklarından ayıklayın. Kiş hamuru için; Malzemeleri karıştırarak iyice yoğurun ve dilendirilmeye alın. Haşlanmış nohutları ocaktan alın,
soğuduktan sonra doğranmış sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kişniş ekleyerek robotta çekin. Daha sonra
baharatları ve unu katıp yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirilmeye bırakın.
Salsa sos için; Kırmızı biberleri ocakta közleyin. Soyup kiş kaselerine sığacak şekilde doğrayın. Maydanoz, soğan ve domatesi soyun ve doğrayın. Malzemeleri bir kaba aldıktan sonra zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdiğiniz falafel hamurunu ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak bol yağda kızartın. Dinlenmiş kiş hamurunu yuvarlak silikon kalıplara sığacak şekilde yerleştirin. Taban kısmından kabarmayı önlemek amacıyla çatalla delikler açın. 180 dereceye ayarlı fırında ortalama 15 dakika pişirin. Soğuyan kiş kaselerinin içine önceden hazırladığınız salsa sosu, ardından bol yağda kızarttığınız falafelleri ekleyerek sıcak servis edin.

OKU ➤  İran Usulü Falafel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir