Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Baklava Yufkasında Mantarlı Omlet

Baklava Yufkasında Mantarlı Omlet

baklava-yufkasinda-mantarli-omlet

Baklava Yufkasında Mantarlı Omlet Tarifi

Baklava Yufkasında Mantarlı Omlet İçin Malzemeler:
4 adet hazır baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 adet küçük boy kapya biber
4 adet küçük boy Kanlıca mantarı
Birer tutam kimyon, kırmızı toz biber
3 adet yumurta

Baklava Yufkasında Mantarlı Omlet Hazırlanışı:
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.Baklava yufkasından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Önce ikiye, sonra tekrar ikiye katlayıp üst üste kare şeklinde bir yufka öbeği oluşturun. Yufkaların kenarlarını kesin, aralarına fırça yardımı ile eritilip ılınmış tereyağı sürün. Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Küçük tartölet kalıplarını yağlayın, sonra da yufkaları içine, kenarları dışarı hafif sarkacak şekilde yerleştirin. İç malzemesi için; Peyniri, kıyılmış dereotunu, çırpılmış yumurtaları, zar şeklinde doğranmış kapya biberi ve baharatı karıştırın. Bu karışımı yufkaların
üzerine paylaştırın. Her bir tartölet kalıbının ortasına birer mantar yerleştirin. 190 dereceye ayarlı fırında, yufkalar kızarıncaya kadar pişirin.

OKU ➤  Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir