Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Somonlu ve Soslu Patates Topları

by Yemek Zevki Editör
04 Aralık 2015
in Pratik Yemekler
468 25
0
Somonlu ve Soslu Patates Topları
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

somonlu-soslu-patates-toplari

Somonlu ve Soslu Patates Topları Tarifi

Somonlu ve Soslu Patates Topları İçin Malzemeler:
8 adet taze patates
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
2 dilim somon füme
2 adet büyük boy salatalık
Sosu İçin:
100 gram beyaz krem peynir
100 gram süzme peynir
100 gram yoğurt
Birer çay kaşığı kuru kekik, nane, pul biber

Somonlu ve Soslu Patates Topları Hazırlanışı:
Sosu için; Krem peyniri, çatalla ezilmiş süzme peyniri ve yoğurdu iyice karıştırın. Baharatını ekleyip tatlandırın. Patatesi kabuğuyla birlikte iyice fırçalayıp yıkadıktan sonra süzün. Patatesin sosu için; Soya sosunu, zeytinyağını ve kimyonu karıştırın. Bu karışımı patateslerin her tarafına gelecek şekilde sürün. Patatesleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin, 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Peynirli sosu servis kaselerinin dörtte birine gelecek şekilde paylaştırın. Her bir kasenin içine patates, çok ince dilimlenmiş salatalık ve somon füme geçirilmiş şişleri yerleştirin. Ilık ılık servis yapın.

Tags: patatesPatates ToplarısomonSomonlu ve SosluSomonlu ve Soslu Patates ToplarıSomonlu ve Soslu Patates Topları HazırlanışıSomonlu ve Soslu Patates Topları İçin MalzemelerSomonlu ve Soslu Patates Topları Nasıl YapılırSomonlu ve Soslu Patates Topları TarifiSoslu
Previous Post

SEYİDOĞLU’NDAN BALIK SEVERLERE GÜVEÇTE SICAK HELVA

Next Post

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki