Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar Tarifi
Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar İçin Malzemeler:
600 g Büyük Mantar
250 g Ispanak
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Paket Knorr Beşamel Sos
3 su bardağı süt
Rendelenmiş Kaşar
Sıvı Yağ
Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar Hazırlanışı:
Tencerenin içine 3 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket Knorr Beşamel Sosu’nu ilave edin. Sosu kaynayana kadar karıştırın. Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Soğanları ve sarımsağı az yağ ile pişirin, mantarların saplarını çıkartıp soğanların piştiği tavaya ekleyin. Ispanakları kabaca doğrayıp soğan ve mantar karışımına ilave edin. Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız mantarların üzerine
hazırladığınız beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşarı ilave edin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!