Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı

cokertme-kebabi

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı için Malzemeler:
500 gram biftek
4-5 adet patates
Kızartmak için sıvı yağ
Etin Marinesi İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
Domates Sosu İçin:
2 adet büyük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt Sos İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Çökertme Kebabı Hazırlanışı:
Biftekleri ince uzun jülyen doğrayın. Kapaklı bir kabın içinde eti marine malzemeleri ile karıştırıp marine edin. Buzdolabında biraz bekletin. Patatesleri ince uzun doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Domates sosu için; Domatesleri rendeleyin, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyunu çektirin. Bir kase yoğurda 2 diş ezilmiş sarımsak ilave edip karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz biftekleri bir tavada soteleyin. Servis tabağına önce kızarmış patatesleri
alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu, biftekleri ve en üste domates sosunu ekleyip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir