Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Cramble

by Yemek Zevki Editör
19 Ekim 2015
in Tatlı Tarifleri
484 10
0
Elmalı Cramble
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmali-cramble

Elmalı Cramble

Elmalı Cramble için Malzemeler:
Hamuru İçin:
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı esmer şeker
125 gram tuzsuz tereyağı
1 çimdik tuz
20 gram yemeklik krema
Harcı İçin:
3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma
4 yemek kaşığı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
100 gram kuş üzümü
100 gram kuru üzüm
75 gram ceviz içi
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu

Elmalı Cramble Hazırlanışı:
Un, şeker, tereyağı ve tuzu bir kaba ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamının sert olması gerekiyor! Hamuru ikiye
bölün, bir kısmını normal dolapta 15-20 dakika bekletin. Diğer kısmını minimum 2 saat derin dondurucuda dondurun. Harcı için; Elmaları soyun ve rendeleyin. Bir tavaya rendelenmiş elma, esmer şeker ve üzümleri ekleyerek kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tarçın, ceviz, vanilya ve limon kabuğu koyarak ocaktan alın. Dolapta beklettiğiniz hamurun bir kısmını yağlayıp unladığınız pişirme kalıbına yayın, üzerine hazırladığınız iç harcı eşit miktarda dağıtın. Derin dondurucuya attığınız diğer hamuru üzerine rendeleyin. 175 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika süreyle pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Tags: crambleelmaElmalı CrambleElmalı Cramble HazırlanışıElmalı Cramble MalzemeleriElmalı Cramble Nasıl YapılırElmalı Cramble Tarifi
Previous Post

Taze Börülce Üzerinde Barbun

Next Post

Çikolata Cenneti Cup Cake

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çikolata Cenneti Cup Cake

Çikolata Cenneti Cup Cake

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki