Fındık Kremalı Kek
Fındık Kremalı Kek için Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gram toz şeker
250 ml. süt
125 gram tereyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
350 gram kek unu
50 gram kakao
1 kahve fincanı fındık kreması
Fındık Kremalı Kek Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, eritilip ılınmış tereyağını, limon suyunda eritilmiş karbonatı ekleyin. Birkaç dakika çırpın. Fındık kremasını da ekleyip bir dakika daha çırpın. Elenmiş unu ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Karışımı harca ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak birleştirin. Kek hamurunu dondurma külahlarının içine üstten 1 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Fırının içinde eğilmeyecek ve devrilmeyecek şekilde dik yerleştirin. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayın. Kabaran keke kürdanı batırdığınızda, kürdan ıslak kalmıyorsa pişmiş demektir. Bu süreç yaklaşık yarım saatinizi alacaktır. Keki fırından alın, ılık ılık servis yapın.