Tatlının Tabanı İçin:
1 su bardağı un
100 gram margarin
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Kreması İçin:
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1+½ su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
¼ su bardağı limon suyu
Limonlu Tart Hazırlanışı:
Tatlının tabanını hazırlamak için; Oda sıcaklığındaki margarini, unu ve pudra şekerini harmanlayıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Son olarak rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, tercihen kelepçeli bir kek kalıbında ya da tabanı çıkan bir tart kalıbında 10-15 dakika pişirin. Üzeri pembeleşince fırından alın, hemen kelepçeli kalıptan çıkarmayın.
Üzeri için; Öncelikle pudra şekeri ve yumurtayı çırpın. Bu çırpma işlemine, karışım krema halini alana kadar devam edin. Daha sonra unu ilave edin. Limon suyunu ekledikten sonra kabartma tozunu ilave edin, tatlının üzeri için gerekli hamuru tamamlayın. Pişen tabanın üzerine sıvı hamuru dökün, yine daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika daha pişirin. Tatlıyı fırından alın.