Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Limonlu Tart

by Yemek Zevki Editör
14 Eylül 2015
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Limonlu Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

limonlu-tartLimonlu Tart Malzemeler

Tatlının Tabanı İçin:

1 su bardağı un
100 gram margarin
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Kreması İçin:
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1+½  su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
¼ su bardağı limon suyu
Limonlu Tart Hazırlanışı:

Tatlının tabanını hazırlamak için; Oda sıcaklığındaki margarini, unu ve pudra şekerini harmanlayıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Son olarak rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, tercihen kelepçeli bir kek kalıbında ya da tabanı çıkan bir tart kalıbında 10-15 dakika pişirin. Üzeri pembeleşince fırından alın, hemen kelepçeli kalıptan çıkarmayın.

Üzeri için; Öncelikle pudra şekeri ve yumurtayı çırpın. Bu çırpma işlemine, karışım krema halini alana kadar devam edin. Daha sonra unu ilave edin. Limon suyunu ekledikten sonra kabartma tozunu ilave edin, tatlının üzeri için gerekli hamuru tamamlayın. Pişen tabanın üzerine sıvı hamuru dökün, yine daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika daha pişirin. Tatlıyı fırından alın.

Tags: Limonlu TartLimonlu Tart HazırlanışıLimonlu Tart MalzemelerLimonlu Tart TarifiLimonlu Tart Yapımı
Previous Post

Kivili İrmik Tatlısı

Next Post

Marine Levrek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Marine Levrek

Marine Levrek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki