1 adet bütün tavuk
50 gram tereyağı
2 adet büyük boy portakal
2-3 dal taze kekik
Tuz, karabiber
Kıyılmış maydanoz
5 diş sarımsak
Portakallı Tavuk Hazırlanışı:
Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin.
Yakmadan eritip ılınmış tereyağına kalan 1 adet portakalın suyunu ekleyin. Bu karışımdan fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün.
Tavuğu fırın tepsisine aktarıp fırının en alt rafına yerleştirin.
190 dereceye ayarlı fırında 1,5 saat pişirin. Pişirme esnasında 15 dakikada bir pişen tavuk etini kontrol edin; yani tavuğun kurumasını engellemek için 15 dakikada bir fırça yardımı ile portakallı tereyağı karışımından sürmeye devam edin. Fırından alın, üzerine irice kıyılmış maydanozdan bolca serpin. Sıcak servis yapın.