Batırmalık Charmoula Malzemeler:
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı portakal suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet taze soğan
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Batırmalık Charmoula Hazırlanışı:
Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun ve bıçakla ince ince doğrayın.
Kıyılmış maydanoz, soğan, sarımsak, baharatlar, zeytinyağı ile beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.
Üzerini streçle kapatın ve buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın.