3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet kabak
1 su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Kabaklı Tatlı Kek Hazırlanışı:
Kabakları içlerindeki çekirdekli kısımlarını almamaya çalışarak rendeleyin elinizle fazla suyunu sıkın.
Yumurtaları şekerle beraber köpük olana kadar çırpın ardından zeytinyağını ekleyip bir iki dakika daha çırpın.
Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu bir kapta karıştırıp elekten geçirerek hamura ilave edin.
Tahta bit kaşıkla ya da mikserde çok düşük devirde çırpın. Hamur olduğunda fındığı ve kabağı ekleyip tüm malzemeyi tekrar spatula ile karıştırın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.