Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kabaklı ve Lorlu Börek

by Yemek Zevki Editör
15 Ağustos 2015
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Kabaklı ve Lorlu Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kabaklı-ve-lorlu-börekKabaklı ve Lorlu Börek Malzemeler:

1 adet hazır yufka
4 adet orta boy kabak
1 su bardağı lor peyniri
Bir kaç dal maydanoz, dereotu, nane,taze soğan
1 çorba kaşığı un
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Kabaklı ve Lorlu Börek Hazırlanışı:

Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve bir süzgecin üzerine alın. Bir iki saat kabağın suyunun süzülmesini bekleyin.
Daha sonra kabakları genişçe bir kaba alıp üzerine unu ilave edin ve elinizle harmanlayın. Üzerine lor peyniri ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin.
Bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin. İçine harcı koyup kenarları tekrar kapatın ve yufkanın üzerine zeytinyağı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Şefin Notu:

Şayet kabakların suyunu çıkarmaya vaktiniz yoksa. 1 çorba kaşığı daha un ilave edebilirsiniz.

Tags: Kabaklı ve Lorlu BörekKabaklı ve Lorlu Börek HazırlanışıKabaklı ve Lorlu Börek MalzemelerKabaklı ve Lorlu Börek Yapımı
Previous Post

Kabaklı Tatlı Kek

Next Post

Buzlu Çay

Yemek Zevki Editör

Next Post
Buzlu Çay

Buzlu Çay

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki