Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Sebzeli Haçapuri

by Yemek Zevki Editör
15 Temmuz 2015
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Sebzeli Haçapuri
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sebzeli-hacapuriSebzeli Haçapuri İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
3 su bardağı tam buğday unu (350 gram) 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 gram) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya 1,5 su bardağı beyaz un (150 gram) 1 adet yumurta 2 su bardağı ılık su (350 ml.) Garnitür İçin: Light beyaz peynir (150 gram ) 1 adet büyük boy kırmızı biber 1 adet büyük boy yeşil biber 1 adet küçük boy kuru soğan

Üzeri İçin:
2,5 yemek kaşığı tereyağı (50 gram)

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve bazlama hamuru kıvamında oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Unlanmış zeminde üzeri nemli bezle örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Hamuru 5 parçaya bölün. Kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı ince ve küçük küp şeklin doğrayın. 1 yemek kaşığı ay çiçek yağında sebzeler suyunu çekinceye kadar soteleyin. Beyaz peyniri ekleyip, karıştırın. Her bir parçayı bol unlu zeminde biraz açarak, sebzeli peynirli karışım ekleyin ve yuvarlayın. Bezelerin üzerini kapatarak oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin. Hamurları unlu zeminde büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde 1 cm kalınlığında ellerinizle inceltin (iç malzemenin hamurun içinde her yere yayılması için). Orta hararetli ocakta teflon tavada alt üst ederek, iki yüzünü de pişirin. Arzu ederseniz sıcak iken üzerine tereyağı sürebilirsiniz.

Not: Eğer Yuva Aktif Kuru Maya kullanıyorsanız, mayayı önce ılık suda çözdürün sonra una katın.

Tags: Sebzeli HaçapuriSebzeli Haçapuri HazırlanışıSebzeli Haçapuri MalzemelerSebzeli Haçapuri Tarifi
Previous Post

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta

Next Post

İskender’in iyisi nasıl olur?

Yemek Zevki Editör

Next Post
İskender’in iyisi nasıl olur?

İskender’in iyisi nasıl olur?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki