Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

ayva-tatlisi-yemek-zevkiAyva Tatlısı İçin Malzemeler:                                                

4 adet orta boy ayva

1,5 su bardağı toz şeker

4 adet karanfil

1 adet limonun suyu

Üzeri için:

Rendelenmiş elma

Kaymak

(4 Kişilik)

Hazırlanışı:                                        

Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp bir kaba aktarın. Üzerine 1 bardak su ile limon suyunu ekleyin. Böylece çekirdekler, limon suyu ile birlikte jöle kıvamına verecektir.

Ayvaları düz bir tencereye yerleştirip çukur tarafı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine şekeri ve karanfil tanelerini serpin, suyunu dökün. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Elmayı rendeleyip tarçın ve 1 tatlı kaşığı şekerle karıştırın. Bu karışımı tavada 5 dakika kadar sürekli kavurarak pişirin. Ocaktan alın. Elmalı malzeme hazırdır.

Ayvaları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine şerbeti gezdirin. Ortalarındaki boşluklara tarçınlı elma karışımını paylaştırın. 15 dakika daha fırında pişirdikten sonra isteğe göre kaymak ile servis yapın.

OKU ➤  Patates Püresi Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir