Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
463 30
1
Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi:

• 1 adet tavuk göğsü eti

• 3 adet yumurta

• 1 avuç pirinç

• 150 gram kıyma

• 1 adet küçük soğan

• 1 demet maydanoz

• 1,5 litre su

• 30 gram tereyağı

• 1 adet limon

• Tuz

• Biber

Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi :

Bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı altın rengi kavurun. Üzerine 1,5 litre sıcak su döküp, tavuk parçalarını ekleyin. Orta ateş üzerinde tavuk göğsü pişene kadar kaynatın. Tavuk etlerinin suyunu süzerek göğüs etlerini didin. Bu arada köfteleri hazırlayın. Bunun için; didilmiş tavuk göğüs etlerini, 1 yumurta beyazını, tuz ve biberi beraberce yoğurarak ceviz kadar köfteler yuvarlayın. Bu köfteleri elekle süzdüğünüz tavuk suyuna atın, üzerine 1 avuç pirinç ekleyin. Pirinçler pişene kadar haşlayın. Bu arada maydanozu yıkayın, kalan 1 yumurta sarısı, 2 tam yumurta ve limon suyunu beraberce çırpın. Çorbanın içine sicim gibi akıtın. Çorbayı sıcak olarak servis yapın, üzerine maydanoz serpin.

 

Tags: Çorbalar
Previous Post

Kivili Kup

Next Post

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Comments 1

  1. Hasid says:
    14 yıl ago

    BENGÜ’CÜĞÜM,Öncelikle kardeşinin doğum günü kutlu olsun, sağlıkla muulultkla nice seneler dilerim.Üçüncü pasta buysa onüçüncü de neler yapacaksın kimbilir.Tarifi okuyunca görüntünün yanı sıra lezzetinin de çok güzel olduğu anlaşılıyor.Pandispanya da çok başarılı.Ellerine sağlık.Çok sevgiler,

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki