Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler:
1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk
Birkaç dal kereviz sapı
1-2 adet havuç
1 adet soğan
Su
Hazırlanışı:
Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu soyup bütün olarak koyun. Kereviz saplarını ve yapraklarını da irice doğrayın. Limonu iyice yıkayıp enine ikiye kesin. Tüm malzemeyi tencereye aktarın. 2 litre suyunu ekleyin. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Üzerinde biriken köpükleri delikli bir kevgir yardımıyla temizleyin. Tavuk etleri iyice pişince tencerenin altını kapatın. Ilınınca suyunu süzün. Suyu yuvarlak bir kaba boşaltın.
Aklınızda bulunsun
Tavuk suyunu çıkartmak için kemikli ve derisi olan tavuk etini tercih edin.
Haşlanmış havuç, kereviz yaprakları ve soğanı mikserde püre haline getirin. Daha sonra ocağa alıp damak tadınıza göre tuz, taze çekilmiş karabiber ve kaynar su ekleyin. Böylece sebze çorbası elde etmiş olursunuz.
Tavuk suyu elde etmek için haşladığınız sebzeleri mutlaka suyun içinden alın.
Tavuk suyunu elde etmeden önce defne yaprağı da ilave edebilirsiniz.
Ev usulü bulyonları buz kaplarına veya küçük kaplara paylaştırdıktan sonra buzlukta yer kaplamaması için piknik poşetlere tek veya birkaç kullanımlık olarak hazırlayıp muhafaza edebilirsiniz.
Tavuk etlerinin kemikli ve derili olması gerekiyor çünkü derisinden daha lezzetli ve yoğun bir su elde etmiş olursunuz.