Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Pide

by Yemek Zevki Editör
12 Haziran 2015
in Hamur İşi Tarifleri
488 5
0
Pide
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pide

Pide Malzemeler:

1 çorba kaşığı kuru maya

2 su bardağı ılık su

4,5-5 su bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı kepek

1 adet yumurtanın sarısı

Susam ve çörek otu (isteğe bağlı)

Pide Hazırlanışı:

3 bardak unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve suyun yarısını ekleyin. Yavaş yavaş unun kenarından başlayıp ortasına doğru toparlayarak, azar azar da kalan unu ilave ederek, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin. En son tuzu ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini streç bir folyo ile örtüp oda ısısında 1-2 saat bekletin. Hamuru istediğiniz boyutta pişirmek için ikiye veya üçe ayırın. Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak yuvarlak açın. Hamurun üzerini parmak uçlarınızla küçük küçük hamlelerle bastırarak pide şekline getirin. Oda ısısında yarım saat daha bekletin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre çörek otu ile susam serpin. Pide hamurlarını kepek serpilmiş yağlı kağıdın üzerine

Tags: pidepide hazırlanışıPide MalzemelerPide Tarifi
Previous Post

Abant Kebabı

Next Post

Zerde

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zerde

Zerde

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki