Ana Sayfa » Tarifler » Abant Kebabı

Abant Kebabı

abant-kebabi

Abant Kebabı Malzemeler:

2 adet topan patlıcanı

250 gram dana eti

1 adet soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 dal taze biberiye

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Abant Kebabı Hazırlanışı:

Patlıcanları enine ikiye kesin. içini kaşık yardımı ile çıkartın. Patlıcanları tuzla ovup soğuk suyun içinde bekletin. Daha sonra akan suyun altında tuzunu arındırın. Patlıcanları kızartırken yağın sıçramaması için kağıt bir havlu veya temiz bir mutfak bezi ile iyice kurulayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için süzgece aktarın. Soğanı ince kıyıp sıvı yağ ve tereyağında tencerede kavurun. Salçayı ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve 1 dal ince kıyılmış taze biberiyeyi ekleyin. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala doğranmış biberleri de ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Et pişince ocaktan alın, tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. Hazırladığınız etli karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın. Isıya dayanıklı fırın tepsisine ve kabına yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

 

OKU ➤  Uçar Kebap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir