Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Abant Kebabı

by Yemek Zevki Editör
12 Haziran 2015
in Tarifler
483 10
0
Abant Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

abant-kebabi

Abant Kebabı Malzemeler:

2 adet topan patlıcanı

250 gram dana eti

1 adet soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 dal taze biberiye

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Abant Kebabı Hazırlanışı:

Patlıcanları enine ikiye kesin. içini kaşık yardımı ile çıkartın. Patlıcanları tuzla ovup soğuk suyun içinde bekletin. Daha sonra akan suyun altında tuzunu arındırın. Patlıcanları kızartırken yağın sıçramaması için kağıt bir havlu veya temiz bir mutfak bezi ile iyice kurulayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için süzgece aktarın. Soğanı ince kıyıp sıvı yağ ve tereyağında tencerede kavurun. Salçayı ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve 1 dal ince kıyılmış taze biberiyeyi ekleyin. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala doğranmış biberleri de ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Et pişince ocaktan alın, tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. Hazırladığınız etli karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın. Isıya dayanıklı fırın tepsisine ve kabına yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

 

Tags: Abant KebabıAbant Kebabı HazırlanışıAbant Kebabı MalzemelerAbant Kebabı TarifikebapKebap Tarifi
Previous Post

Carême Restaurant’tan Ramazana Özel Menü

Next Post

Pide

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pide

Pide

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki