Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Taze Bakla Çorbası

by Yemek Zevki Editör
12 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri
478 15
0
Taze Bakla Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bakla-corbasi

Taze Bakla Çorbası Malzemeler:

300 gram taze bakla

1 adet limonun suyu

Tuz, karabiber

2 çorba kaşığı sıvı yağ

3 çorba kaşığı un

500 gram yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı:

Baklayı temizleyin. Küçük küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 adet limonun suyu ilave edilmiş su dolu bir kapta yarım saat kadar bekletin. Daha sonra süzüp sıvı yağda 10 dakika kadar kavurun. Tuzu, karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Yoğurdu oda ısısında beklettikten sonra yumurta sarısını, havanda ezilmiş sarımsakları ve 1 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın. Kalan 1 çorba kaşığı nu kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam elde edin. Suyu kaynatın. Tereyağını ekleyin. Birkaç taşım çorbanın suyunu kaynatın. Kaynayan sudan birkaç kaşığını alıp yoğurtlu karışıma karıştırarak, karışımı ılıtın. Kaynayan suya azar azar yoğurtlu karışımı dökün. Hızlıca karıştırarak birkaç dakika pişirin. Önceden kavurduğunuz baklaları da ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın

 

Tags: bakla çorbasıbakla çorbası tarifiTaze Bakla ÇorbasıTaze Bakla Çorbası HazırlanışıTaze Bakla Çorbası MalzemelerTaze Bakla Çorbası Tarifi
Previous Post

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması

Next Post

iTQi’dan Salat’a Üstün Lezzet Ödülü

Yemek Zevki Editör

Next Post
iTQi’dan Salat’a Üstün Lezzet Ödülü

iTQi'dan Salat'a Üstün Lezzet Ödülü

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki