Arapsaçlı Kuru Fasulye Malzemeler:
1 demet Arapsaçı (rezene)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı su
Tuz
Arapsaçlı Kuru Fasulye Hazırlanışı:
Arapsaçlarını irice doğrayıp yıkadıktan sona süzün. Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tencereye aktarın. Soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havucu ve arapsaçlarını ilave edin. Birkaç dakika kavurup önceden diri kıvamda haşladığınız fasulyeleri, suyunu, tuzu ve kalan zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alın. Sıcak veya soğuk servis yapın.